Basit Ürün Girişi

Güvenli KKD platformu, satıcıların ürünlerini diledikleri şekilde girip, düzenlemelerine olanak sağlar.

Her satıcı ürünler oluşturabilir, bunları güncelleyebilir, resimler, kategoriler, etiketler gibi farklı varyasyonlar ekleyebilir ve düzenleyebilirler

Yetkiler

Tüm Satıcı Grupları

Kategori

Grubu

Güvenli KKD

Şartlar

Basit ürün girişi nasıl yapılır?

Basit ürün girişi, varyasyonu (nitelik özelliği; renk, ölçü, numara gibi) olmayan ürünler için standart bir alandır.

Basit ürün girişi yapmak için öncelikle sağ üst köşeden ÜRÜN EKLE butonuna tıklayınız.

 

ürün yönetimi

Ürün bilgileri alanından BASİT ÜRÜN alanını seçerek, gerekli alanları dolduruyoruz.

Nitelikleri (Varyasyonları) girmek için öncelikle ürünü kaydetmeniz gerekir.

Ürün Girişi Zorunlu Alanlar

  • Ürün Başlığı & Açıklama alanları (Ürün açıklamasında ürünün CE Belgesi ve ürünün uygunluk bildirimi (KKD'nin standartlarını belirten belge) linkini girin ya da belgesini yükleyin. Ürün detayları farklı bir dış bağlantıdaysa belirtiniz
  • Ürün Stok & Barkod Numarası
  • Ürün Görseli (Görselleri)
  • Ürün Kategorileri
  • Ürün Nitelikleri alanında varsa numara, beden, ölçü gibi varyasyon gerektiren alanları giriniz.  Diğer tüm nitelik bilgileri KKD uzmanlarımız tarafından girilecektir.

urun girisi 102

Ürün Girişi Tanımlamaları

  1. Başlık : Ürünün arama motorları ve müşterilerin göreceği alandır. Başlık girerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ürünün uluslararası tanım standartlarına göre isimlendirilmesidir. (Örneğin; Delta Plus Conic500 ipsiz 500 Adet dispenser  500 adet; Öncelik Marka, arkasından ürün kodu, daha sonra ürün açıklaması, kısa özellikleri gibi) Bir diğer önemli husus ise seo uygulamalarında daha hızlı bulunabilmek için BAŞLIK alanının en az 8, en çok 15 kelime olmasına dikkat edin. 
  2. Kalıcı bağlantı : Bu alan arama motorlarına gönderilen alandır. Ürününüz onaylandıktan sonra KESİNLİKLE değiştirilmemesi gereken çok HASSAS bir alandır. O nedenle ürün tanımlamalarınızı yaparken dikkatli olun.
  3. Ürün Tipi: Girdiğiniz ürün basit, baryasyonlu ya da gruplandırılmış ürün mü? (Ürününüz renk, numara, beden gibi varyasyon içeriyorsa VARYASYONLU ürün seçmelisiniz.)
  4. FİYAT: Bu alana ürününüzün satış fiyatını, yapıyorsanız indirimli fiyatını girmelisiniz. İndirim uygulamanızı zamanlayabilirsiniz.
  5. Fiyat Katmanları: Bu alana standart müşteriler için miktar bazında fiyat belirlemesi yapabilirsiniz. Örneği 3 adet ürün 48, 5 adet ürün 46, 7 adet ürün 44, ...
  6. B2B İşveren Fiyatlandırmaları: Bu alan işverenlere  ve kendi grubunuzdaki KKD satıcılarına toplu satış için uygulayacağınız fiyatlandırma alanıdır. Her gruba farklı fiyatlandırma uygulaması yağabilirsiniz; KKD Satıcıları, Büyük İşletme, Orta ölçekli işletme, KOBİ, gibi...
  7. KATEGORİ: Ürününüz hangi kategori/kategorilerde ise buradan seçebilirsiniz. Birden fazla kategori seçmeniz gerekiyorsa YERNİ KATEGORİ EKLE diyerek yeni kategori belirleyebilirsiniz.
  8. Etiketler; Bu alandan ürününüzün sitede ya da arama motorlarında hızlı bulunmasını sağlamak için etiketler seçebilirsiniz.
  9. Kısa Açıklama: Kısa açıklama alanı müşterilerin ürünün hemen sağında gördüğü stratejik öneme sahip bir alandır. Bu alana ürünün tanımı haricinde, ürünle ilgili önemli bilgileri 15 kelimeyi geçmeyecek şekilde belirtebilirsiniz. Bu alan aynı zamanda ARAMA MOTORLARINA Description olarak yönlendirilir. 
  10. Açıklama: Bu alana ürününüz ile ilgili genel tüm bilgileri, diğer tanımları, varsa video linklerini, görselleri girebilirsiniz. 
  11. SKU: Stok kontrol alanıdır. Stok yönetimini etkinleştirebilir ve takibini buradan yapabilirsiniz. SKU alanı ürünün kodudur (örneğin Conic500) 
  12. Coğrafi Konum: Bu alan ürünün nerede bulunduğunu gösteren bir alandır ve ZORUNLUDUR. Biz default olarak mağaza ayarlarınızda tanımladığınız KONUM bilgilerini buraya getirdik. Siz isterseniz girdiğiniz ürün için KONUM bilgisini değiştirebilr, farklı bir konum seçebilirsiniz. COĞRAFİ KONUMU NEREDE KULLANIYORUZ? Coğrafi konumu KKD Mağaza satış alanında harita uygulamalarında müşterilere göstermek için kullanıyoruz. Önümüzdeki dönemde açılacak yurt dışı siparişleri için de geçerli olacak bu uygulamada ZORUNLU KONUM seçilmelidir. 
  13. Özel Bilgi Tablosu : Bu alan müşterilerinize ve B2B kullanıcılarınıza bu ürün için vereceğiniz etiket ve bilgileri içeren alandır. Özel tanıtım ve fiyat fursatları için mükemmel bir alandır.
  14. NAKLİYE ve VERGİ: Bu alana nakliye bilgilerinizi ve ürünün vergi durumunu girebilirsiniz.  UNUTMAYIN: ÜRÜNLERDE KDV HARİÇTİR. Ürün tanımlamaları yaparken KDV'yi hesap etmeden girmelisiniz. Vergi alanından ise ürün için KDV oranını seçmelisiniz.
  15. EK Satışlar & Çapraz Satışlar:  Mağazalar için önemli bir uygulama olan satışlar alanını tüm kullanıcılara açtık. Her ürün için en az 5 adet çapraz satış ya da yukarı (ek) satış seçebilirsiniz. Yukarı ve çağraz satışlarda detaylı bilgilendirme için BURAYA tıklayınız.
  16. Özellik (Nitelik Alanı): Bu alana yukarıda da bahsedildiği gibi, ürünle ilgili nitelik ve özellik bilgilerini girmeniz gerekiyor. 
  17. İndirim Seçenekleri: Bu ürün için TOPLU İNDİRİM yapmak istiyorsanız bu alanı işaretleyerek işlemleri tamamlayınız. 
  18. İADE Seçenekleri: Bu alan varsayılan olarak mağazanızda tanımladığınız İADE ve GARANTİ şartlarını getirir. Girdiğiniz ürün için farklı bir uygulama girmek istiyorsanız buradan ayar yapabilirsiniz. UNUTMAYIN HER KOŞULDA 14 GÜN İADE ŞARTI VARDIR VE İADE NEDENLERİ GEÇERLİDİR.
  19. Toptan Satış Seçenekleri: Ürününüz için teklif yöntemini uygulamak ve/veya toplu satış yapmak için uygulayabilirsiniz. 
  20. Min/Max Ürün Seçenekleri: Girdiğiniz ürün için min/max ürün miktarı/tutarı belirlemesini yapabilirsiniz. (Örneğin bu üründen en az 5 adet, en fazla 50 adet satın alınabilir gibi)
  21. Diğer Seçenekler: Ürünün durumunu seçebilirsiniz (SATIŞTA/YAYINLA ya da TASLAK/BEKLEMEDE) 
  22. Satın Alma Notu: Ürün müşteri tarafından sipariş alındığında müşteriye iletmeniz gereken bilgileri buraya girebilirsiniz.
  23. Ürün Reklamı: Ürünü öne çıkarmak, satış performansını artırmak için ÜRÜN REKLAMI verebilirsiniz.